QUARTET

 


Den hyllade, unga supergruppen Ellen Andersson Quartet släppte i september 2016 sitt debutalbum på Prophone/Naxos: ”I’ll Be Seeing You” - och reaktionerna lät inte vänta på sig. Albumet valdes ut av The European Jazz Network som en av september månads tio bästa skivreleaser i Europa, Johan Norberg i tidningen VI kallade albumet ”en sensation” och releasekonserten i september i Stockholm fyllde Fasching i Stockholm till bristningsgränsen. Med fler utsålda konserter, bland annat under Stockholm Jazz Festival, var höstens konserter en stor succé och genererade jubel från såväl publik som recensenter.

Vokalisten Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu, och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar.

Ellen Andersson har bland annat beskrivits som ”en ny världsstjärna”, och gruppen har under hösten uppmärksammats med högsta betyg och de allra finaste omdömen, såväl innanför som utanför Sveriges gränser, till exempel med intervju i den amerikanska jazztidsskriften DownBeat.

 

ELLEN ANDERSSON QUARTET:

Ellen Andersson - sång
Anton Forsberg - gitarr
Hannes Jonsson - kontrabas
Sebastian Brydniak - trummor

 

För bokning:

agent@ellenandersson.com
076-800 64 16

 

INSTAGRAM